top of page

CONTES QUE TRACTEN LES MIGRACIONS

A continuació hi ha un recull de contes i els seus respectius resums, que tracten el dol provocat per les migracions a educació infantil.

AKIM CORRE

Dubois, C. (2015). Akim corre. Salamanca: Lóguez.

A través de poc text i moltes il·lustracions, en aquest àlbum Dubois mostra les traumàtiques vivències de la guerra i la fugida d'aquesta des de l'experiència de l'Akim. Queden evidenciades la mort i la destrucció

Captura de Pantalla 2020-01-27 a les 20.
BENVINGUTS

Barroux. (2016). Benvinguts. Sant Cugat del Vallès: Simbol.

Hem de buscar una nova casa. Ens ajudes? Una història per explicar als més petits les situacions difícils en què es troben aquells que han de marxar de casa seva. El llibre ofereix múltiples lectures: les migracions per motiu del canvi climàtic, per desastres naturals o per altres causes.

azalak.jpeg
HAMID'S STORY: A REAL-LIFE ACCOUNT OF HIS JOURNEY FROM ERITREA

Glynne, A. (2017). Hamid's Story: A Real-Life Account of His Journey from Eritrea. Mankato: Picture Window Books.

Narra la vida real d'un refugiat de 10 anys, l'Ali que és forçat a fugir del seu país, Eritrea amb la seva mare. Explica les seves sensacions de ser un immigrant i les dificultats que comporta reconstruir les seves vides amb la nova llengua i la cultura dels nous països.

51g1ogHOv1L._SX434_BO1,204,203,200_.jpg
ON VIURÉ?

McCarney, R. (2017). On viuré? Barcelona: Juventud.

Tots els nens necessiten una casa, un lloc segur per poder ser feliços... Per culpa de les guerres i els conflictes armats, ells i les seves famílies s'han convertit en refugiats.

9788426144393.jpg
REFUGIADOS

Brenman, I. (2023). Refugiados. Madrid: Algar.

A través del temps i dels continents, un amulet acompanya a les famílies que busquen un lloc segur on poder viure en pau. Però quan acabaran el seu viatge? A vegades, l'acolliment no és com esperaven. Acompanyem l'exili de diferents famílies per l'antic Egipte, Constantinoble o Europa, una història antiga i, alhora, molt actual. Un homenatge a les persones que es van veure obligades a fugir de la seva terra i buscar una nova llar.

9788491426462.webp
ALI'S STORY: A REAL-LIFE ACCOUNT OF HIS JOURNEY FROM AFGANISTAN

Glynne, A. (2017). Ali's Story: A Real-Life Account of His Journey from Afghanistan. Mankato: Picture Window Books.

Narra la vida real d'una refugiada de 10 anys, l'Ali que és forçada a fugir del seu país, Afganistan amb la seva àvia. Explica les seves sensacions de ser tot desconegut, la separació, i el patiment de la guerra; sempre sense perdre l'esperança.

51e0j2xt8lL._SX434_BO1,204,203,200_.jpg
EL DIA QUE VA ARRIBAR LA GUERRA

Davies, N. (2018). El dia que va arribar la guerra. Barcelona: Alba.

Àlbum il·lustrat que narra la història d'una nena que tenia una vida normal fins que va esclatar la guerra, ho va perdre tot i va haver de fugir a un altre país on en un principi no va ser ben rebuda pels adults, però els infants d'aquest país sí que van voler rebre-la igual que a tots els altres nouvinguts.

Captura de Pantalla 2020-01-27 a les 19.55_edited.jpg
MIGRANTS

Watanabe, I. (2019). MigrantsBarcelona: Libros del Zorro Rojo.

Àlbum il·lustrat sense paraules que narra amb imatges el viatge d'un grup d'animals que deixen enrere un bosc nocturn mancat de fulles. És la història d'una gran i única migració, un viatge en què se sacrifiquen coses, es deixen enrere éssers estimats, s'han de passar fronteres...

cover-migrantes-catalan-800x817.jpg
RACHEL'S STORY: A REAL-LIFE ACCOUNT OF HIS JOURNEY FROM EURASIA

Glynne, A. (2017). Rachel's Story: A Real-Life Account of Her Journey from Eurasia. Mankato: Picture Window Books.

Narra la vida real d'una refugiada d'Eurasia, la Rachel que és forçada a fugir del seu país, a causa de la religió de la seva mare. Explica les sensacions de por i ansietat en la vida dels infants immigrants mentre intenten reconstruir les seves vides a un país nou.

51PF8bmwt1L._SX434_BO1,204,203,200_.jpg
UN LLARG VIATGE

Chambers, D. (2018). Un llarg viatge. Barcelona: Kalandraka.

La història de dos viatges que transcorren paral·lelament: una oca i la seva cria emprenen el trajecte migratori cap a les terres càlides del sud, mentre que una família que habita en un territori en guerra emprèn la fugida cap al nord.

9788416804566.jpg
AZUL ES LA PAZ

Gomez de la Tia, G. (2023). Azul es la paz. Madrid: Miguel A. Salvatella.

Asim és un jove viatger que ha anat per tot el món. De tant caminar per llocs diferents, la seva pell va canviar de color i ara és blau. Ell és tan curiós i té tantes ganes d'aprendre que ha visitat els racons més amagats del planeta. I ha conegut a moltes persones: ha après a estimar, però també ha sabut que no tothom s'estima; ha après a resoldre els problemes amb paraules, però també ha vist que hi ha qui no sap fer-ho.

9788418427954_edited.jpg
ELS CAPIBARES

Soderguit, A. (2020). Els capibares. Barcelona: Ekare Europa.

El dia que van arribar aquells animals estranys, grossos i peluts, ningú no ho va dubtar: NO! No hi havia lloc per a ells. Pero els capibares no podien tornar a casa seva, perque la temporada de caça havia començat… Així doncs, capibares i gallines hauran d’iniciar una convivencia que serà una revelació.

51LCg-OGfsL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
NAVID'S STORY: A REAL-LIFE ACCOUNT OF HIS JOURNEY FROM IRAN

Glynne, A. (2017). Navid's Story: A Real-Life Account of His Journey from Iran. Mankato: Picture Window Books.

Narra la vida real d'un refugiat kurd, el Navid que és forçat a fugir d'Iran amb la seva mare. Explica les seves sensacions de por i incertesa que tenen durant el llarg viatge que han de fer per reunir-se amb el seu pare.

515xMResLEL._SX434_BO1,204,203,200_.jpg
REFUGEES AND MIGRANTS

Roberts, C. (2017). Refugees and Migrants. New York: B.E.S. Publishing.

Explica les crisis migratòries adaptades als infants. Quin és el significat de ser un refugiat o emigrant? Per què les persones deixen les seves cases? Ofereixen l'oportunitat d'explorar aquests temes importants i lligar-los a discussions sobre la fam, la riquesa, la compassió, l'empatia, i la situació actual.

61VOEMvh2jL._SX495_BO1,204,203,200_.jpg
TOTS NAIXEM LLIURES

Varis Autors, (2008). Tots naixem lliures. Barcelona: Molino.

Cada home, dona i infant d'aquest planeta està protegit per 30 articles especials: la Declaració Universal dels Drets Humans. Tant se val on visquem, qui siguem...

9788498672541.jpg
bottom of page